Trädgården

Gårdsbutiken öppen påsk 2017 – 14-16 April kl 13-17 och vi finns på Trädgårdsmässan i Visby 8-9 April


K öksträdgården på Gula Hönan är självförsörjande på grönsaker, kryddor, blommor, frukt och bär. Vi kallar vårt odlande för ”slow gardening”. Permakultur, omtanke och mångfald är våra ledord. Vi jobbar med naturen inte emot. Vi tar och vi ger. Vi använder oss av de samarbeten som finns i  ekosystemen. I vår restaurang serveras smakmenyer som köket komponerar utifrån det som trädgården producerar . Läs mer om vår filosofi och vår terroir »

Varmt välkommen,
Trädgårdsmästare Tina-Marie och familjen

 Odlingarna

Det är i en välmående matjord som smakupplevelsen i restaurangen börjar. Men också i valet av äldre grönsaks och potatis sorter som inte modifierats utan passar i vår klimatzon. Våra sorter är inte snabbväxande vilket betyder att grönsakerna tar tid på sig att ta upp näring och utveckla det smakregister som köket arbetar med.

Vi jobbar utan bekämpningsmedel och konstgödning eftersom vi är av den starka åsikten att allt kemiskt är farligt för oss människor och alla de medvarelser som lever med och omkring oss.

Framförallt jobbar vi utifrån vår egen övertygelse att mångfald/diversitet är vår buffert och en möjlighet att mildra effekterna av klimatförändringarna.

Gårdsbutiken

Vi säljer det vi tycker om. April finns det fröer och plantor. Vårt utbud är unikt. Specialkryddor, tomatsorter med mycket smak, gurka, blommor som doftar gott och drar till sig pollinerande insekter.

Maj är tomat, gurka, zucchini, chili tid och plantor av välsmakande sorter finns i utbudet. De frön vi köper och sår finns också i vår butik. Blomplantor och Kryddor drar vi upp själva från frön och plugg. Jätteverbena, chokladblomma, olivört, doftpelargon, kanelteört, svampört med flera. Krukor finns och annat som är trevligt i en trädgård.

Varje dag fyller vi på med färska produkter skördade från våra odlingar. Blommor, grönsaker, bär och kryddor.

Trädgårdsvandring

Innan ni avnjuter en smakmeny i restaurangen kan ni följa med på en vandring genom köksträdgården och uppleva resan från frö till kök. Under sommaren 2017 kommer vi även att ha turer i trädgården dagtid!

Barnens hörna

I sommar (2017) kommer vi att ha en hörna och planteringsstund för små och stora nyfikna. Dagar och tider kommer snart!

Hönans hönor

När ni hälsar på hos oss i trädgården kanske ni stöter på våra hönor, Ebba och gänget. Hela gänget tycker om att bli bjudna på lite mat men alla tycker det är jobbigt att bli jagade och stressade.

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara