GUla Hönan
SOMMAREN 2019

Restaurang Gula Hönans smakmenyer har under många år utvecklats och gått hand i hand med anläggningen av köksträdgården- roliga och slitsamma säsonger. Vi har blivit prisade för vårt kök och vår trädgård. Under den otroligt varma och torra sommaren 2018, kände vi att en paus från “finmaten“ var behövlig för att hämta kraft…

Många har undrat - vad kommer att hända i restaurangen på Hönan nu?
Vissa har till och med varit oroliga att vi ska stänga, men nej såklart vi inte ska!

 

“falla ur” guiden

White Guide har skrivit om oss sedan 2012, då vi fick vår första omnämning - 2016 fick vi priset "Årets värt en resa". Vi är mycket tacksamma för deras stöd och såklart för de gäster som hittat oss via denna fina guide. Redan i höstas meddelade vi redaktionen att de tyvärr inte kan använda sin provätning från 2018 som underlag för kommande guide - eftersom vi nu pausar konceptet med smakmenyer tills vidare. Vi finns därför inte listade i årets guide men hoppas få synas på deras sidor igen i framtiden.

pensionatsmiddag

Inför sommaren 2019 har vi spekulerat - vad kan tänkas att man kunde äta på ett badpensionat vid förra sekelskiftet? Vi kallar det helt enkelt pensionatsmiddag - välj mellan några förrätter, några varmrätter och någon dessert, allt omtänksamt tillagat och av hög kvalitet. Givetvis baserad på vad som växer i köksträdgården, ur ett kreativt kök och med ett hållbart tänk gällande råvaror och för alla som jobbar. Som gäst kan man börja matupplevelsen med en vandring i trädgården och smaka och lukta på ingredienserna, precis som tidigare år.

Gula Hönan öppnar i år för påsk (19-21/4), Mors dag (26/5) och för sommaren
från den 24 juni. Vi önskar fortsatt hjärtligt välkommen till Hönans
matsalar och terrass för att äta och dricka gott!

Hälsar vänligt,
Familjen Qwiberg-Enderborg
Gula Hönan, Ronehamn