RESTAURANG
GULA HÖNAN

ÖPPET
25 juni - 17 augusti 2019
Måndagar stängt
Odlingstur Tis-Lör 16:00

BOKA BORD
Maila oss här >>
Ring 0498-482940

mat_avlong.png
Restaurangchef Jossi Qwiberg

Restaurangchef Jossi Qwiberg

Vi serverar vänlig, vild och modern mat i en anrik sekelskiftesmiljö. Råvarorna kommer från Hönans egna odlingar - de tillagas med respekt och påhittighet. Våra matsalar är levande historia och på kvällarna fylls de av tidsenlig trivsel.

Under sommaren 2019 erbjuder vi en meny såsom man kanske kunde äta på ett badpensionat vid förra sekelskiftet?

Givetvis baserad på våra egna fina och lite udda råvaror, ur ett kreativt kök och med ett hållbart tänk. Vi kallar det helt enkelt pensionatsmiddag - några förrätter, några varmrätter och någon dessert, allt omtänksamt tillagat och av hög kvalitet.

Restaurang Gula Hönans smakmenyer har under många år utvecklats och gått hand i hand med anläggningen av köksträdgården. Det har varit slitsamma och roliga säsonger och vi har blivit prisade för vår mat och vår miljö. Nu tar vi en paus från konceptet med smakmenyer och “Picanteria“ - både i matsal och på terrassen kan ni njuta vår fina pensionatsmiddag. En ödmjuk och väl genomtänkt matsedel som passar olika aptiter och med alternativ för barn. Vi har sittplatser i matsal, på terrassen, i parken och soffor i baren.

Och självklart kan ni ge er ut på en guidad tur bland grödorna innan ni sätter er till bords.

Varmt välkomna till oss i sommar.

Köksmästare Marc Enderborg

Köksmästare Marc Enderborg

”Få ställen kan leverera en sån helhetsupplevelse som Gula Hönan. Den stora vingliga villan med knarriga trägolv och slitna takmålningar öppnar en familjär famn så fort vi stiger in i den prunkande trädgården…”
White Guide 2016

IMG_0889.JPG

TRÄDGÅRDSVANDRING

Följ med oss ut i den trassliga grönskan, hör berättelserna om våra grödor. Innan din middag kommer du att kunna hälsa på råvarorna innan de hamnar på tallrikar, fat och i glas. Vi odlar egna kryddor och örter, tomater, gurka, blommor, frukt, bär och rotsaker med mera. Man kan ta trädgårdsvandringen även om man inte ska äta förstås. Läs mer >>

nyahen.gif

VÅR LILLA BAR

Välkommen att hänga i vår bar på kvällen, både om du bor på Hönan eller annnorstädes. Tänk Ella Fitzgerald i högtalarna och bläddra i nån gammal tidskrift. En vermouth på is i skuggan av ett träd eller ett glas vin i fåtöljen vid brasan och något gott att “nassla“ på kanske?